Tuesday, March 29, 2011

PERASAAN

http://1.bp.blogspot.com/_zVNT_gk-htw/Sp8uVvmNgfI/AAAAAAAAAPA/1U9o-woxI1s/s400/heart.jpg 

Hei…Boleh bertanya?
Dimanakah letaknya perasaan?
Saat jatuh cinta, sesuatu terasa di dada.
Apa itu hatimu?
Ataukah jantungku?
Atau ini semua hanya permainan pikiran?



p/s : jahatnye kamoo <3


Friday, March 25, 2011

Cerita Lucu: Kisah 4 pengantin Baru

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi... iaitu SITI, SERI, MURNI dan SURI... Satu hari mereka berpakat untuk kahwinkan anak2 nie serentak..

Selepas selamat diijabkabulkan, ke-empat2 anak itu pun bercadang untuk pergi HONEYMOON.

SITI pergi honeymoon ke PULAU LANGKAWI, SERI ke PULAU TIOMAN, MURNI ke PULAU KAPAS dan SURI ke PULAU PANGKOR...

Sebelum pergi, Mak Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jgn lupa hantar berita pada mak ayah. ceritakan macam mana honeymoon korang. tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dh cukup. ringkas, padat dan cepat." panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya...

Seminggu lepas tue depa terimalah surat dari SITI yang bertulis "STANDARD CHARTERED". tercari2lah kedua suami isteri nie iklan itu dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis "BESAR, TEGUH dan PERAMAH"... bahagialah si SITI rupanya...

Esoknya terima pula surat SERI yang bertulis "NESCAFE". Carilah iklan nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis "NIKMATNYA HINGGA KE TITISAN YANG TERAKHIR".. bahagialah si SERI rupanya..

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat MURNI bertulis "KFC". carilah iklan KFC dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yg bertulis "HINGGA MENJILAT JARI".. bahagialah rupanya si MURNI rupanya...

Seminggu berlalu tiada surat dari SURI. Mak Minah dan Pak Mat dah risau. 2 minggu, tak ada jugak.. masuk 3 minggu baru sampai surat dari SURI dengan isi kandungannya "AIR ASIA". Bergegas le Mak Minah dan Pak Mat mencari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anak bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum @ menangis.. Apa motif iklan tuh..??? "7 KALI SEMINGGU.. 3 JAM SEKALI.. NON-STOP!!!" wooooooouuuuuw!

p/s : sekadar jenaka dipagi hari *keningkening HAHAHA!

Saturday, March 19, 2011

pape jew

hey korang korang!

da lame jari runcing aku neh x menekan punat keyboard! al-maklum le bzy ngn kerjaya. HAHA actly ak da makin bosan nih hidup ak skunk. da xde arah tuju! dulu ad gak seseorg yg bagi smgat naw feeling ak da down die pon mendown2 kn aku ngn perangai die. 

hmm ape la malangnye ak neh. minggu neh aku cepat nk marah! cepat terase aty n wat ever lah. kecian KAU jd mgsa keadaan. nan xtaw pape ak wat muke nan ko. cam nk sepak2 jew an. seriously ak mang saket akty ngn ko. terase aty ngn ko. kengkadang ko bwt ak cam tungul kayu! susa sgt ko nk lyn ak ngn bek kan, ak salu pasaan bile ko msg ngn ATOX2 ksygn ko, msti angin ko ngn aku x brape nk rOmantiss!! mula lah nk AKU KAU ngn ak kn.

drect ak ckp ak x suke ko lyn dowg lbey2 bsyg2 lah ape lah cam K***k jew! blkg ak x taw r cmna kn 2 bwu dpn aku. kowg neh cam mitx terajang jew! ak x nk SHARING ko ngn sesape! paham x! ak perlu kn perhatian ko! kaseh syg ko! i need u syg! ko lah segala2nye tok aku! xde sape yg dapt gnti tmpat ko. belive me yunk! i x jmpe lg sesape mcm u. yg jage ak time deman, t.care sal aku. aku nk ko yg dulu!!!! plsss 
dont leave me alone. ak benci kena tgal! ak xnk perpisahan blaku antara kite!!!!!!

oke lepas neh ak jnji akn berubah law ko ikot ckap aku. ak pelu an kjujuran jgn tipu aku. yea u no wat i don like. so jgn buat bnde yg ak x suke! promise me k......

p/s : yupp ak seorg yg sgt PANAS BARAN! kuat JELES! terlalu SENSITIF but sgt CARING! :)
if uoll ikot rentak i le... pape pon tjadi ak tetap sygkn die! jgn cabar aku!

Tuesday, March 15, 2011

part 2 # surat dari wanita kepada “Future husband”

Yang lepas kita dah tengok surat lelaki kepada future wife , nie surat perempuan pulak kepada future husband , kenapa macam saling berbalas je ? ada chemistry bond kat situ agaknye.




Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAND….

Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).

Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.
Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)

Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling!  Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersang sudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,

Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surah Juz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau.  Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,

Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorg suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku reispi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,

Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!).

Tapi syaratnye laling kenalah tolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak. Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?
 
Oh Laling,

Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,

Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la laling sweet-sweet jeling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata? “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikan blindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling, 

kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beli LCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorg nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^ 
macam macam la sekarang nie . suka cakap je la suka:whistle: 

p/s : trimas pada pembaca blog yg menunggu surat kedua! HAHAHA 
*aku mitak maap law ad trsalah or tsilap kata. egt senang ke na taip balek!
owg x bg copy paste so tpkse lah copy n type! hehe maap pd owg tsebut.
usaha tangga kejayaan yea!






Friday, March 11, 2011

berbahasa dgn bahasa

1. Bekas kekasih saya adalah :
dah jd bekas..mesti ar dibuang. HAHA
emm single mingle but not available

2. Saya sedang mendengar :
lagu aizat-pergi @ thr.

3. Mungkin saya patut:
membeli sbuah kereta  & ada office sndri
HEHE berangan x sudoh!

4. Saya suka :
berangan pelik2 then ble bosan tidow!

5.Sahabat-sahabat baik saya :
adalah org2 yg memahami &
senang berkawan dgn aku.

6.Saya tak paham :
nape ade org yg xphm ape yg aku phm.

7.Saya kehilangan :
emm ape ek?? sy xsure ade bende hilang x. hehe

8.Ramai yang berkata :
"berFB jew! & ko neh ble nk berubah! hadushh

9.Makna nama saya :
hadooiii::yg baik kot ^^'

10.Cinta itu adalah:
love <3 <3 <3 indah bila ada yg mhargainya

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
memandang aku then mengumpat kan! herr! ak sembelih kan!

12.Saya akan cuba :
utk menjadi anak,kwn & insan (insyaALLAH) yg baik

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
selagi mana ALLAH membenarkn ianya berlaku

14.Telefon bimbit saya :
adalah kepunyaan aku...bukan korg punya!

15.Bila saya terjaga dari tidur :
aku rase nk tidow balik.. hahahha

16.Saya paling meluat apabila :
ade manusia yg bajet HOTT! & menGEDIK dpn aku!

17.Pesta/Parti adalah :
tempat utk berkumpul and have fun *wink wink

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
makhluk Allah

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
suma sronok kalu kita pandai manfaatkan. * peace

20.Hari ini :
hari Jumaat!...* sok dpt tdow smpi tghri! hehe

21.Malam ini saya akan :
buat ape yg patot. pas mkn tgk tb & tdow

22.Esok pula saya akan :
tdow sampai lebam! ptg insyaAllah merayap!

23.Saya betul-betul inginkan :
ape yg sy inginkn (rumah, kereta & duet $$$)
HAHAHA gler keinginan akuh!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
aku bgn pagi x tgk cermin. tros p mndy doe ~~ HAHA

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
erm mn2 jew ikot mood :))

26.Makanan Barat atau Jepun :
makanan tradisional~hehe *x mkn syur!
suke burger! somtam! aym KFC!

27.Bilik yang terang atau gelap :
depending on the need

28.Makanan segera adalah :
makanan waktu sedang sengkek atau sedang mengidam

29.Ayat malas yang anda katakan pada seseorang?
ala kejap lah ( sbb dowg salu myuroh buat itu & ini)

30.Siapa yang anda nak Tag?
kawan2 sy yg malang la~


mood : i need a sleep  http://www.kidbuxblog.com/wp-content/uploads/2010/12/couple_sleep.jpg miss u! bantal selimut & U!



Saturday, March 5, 2011

Perang Dunia Ke berapa kali entah

keadaan note sblm blakunye peperangan
"Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu"

after perang dunia:cantek kenyut2 :))


>> sgt membosankan! harihari ade jew masalah berlaku. kdg nek serabut dgn perang dunia kami yg x sudahsudah neh. xkire mase ade jew bnde nk kecoh*gadoh actly! perubahan cuaca agx nye. pagi elok jew gelakgelak usikusik ptg ade lah bnde yg x kena. x ptg malam . x mlm pagi. cam tuh lah ariari! bende kecik tp mslh masengmaseng EGO tggi melangit mgalahkan keras Tembok China! nk buat guana da xnk mgalah. kalu aku mgalah pon cmpem2 yg sowg lagi tuh wat muke cam mitax kaci tahik jew! geram sgt2 ngn perangai beliau yg keras KEPALA! keras ATY! mulut nyotnyet nyotnyet mbebel. suke MAKI HAMUN! cepat nek ANGIN! kategori panas baran jgk like me. ye memang aku panas baran! aku sgt2 mara pada manusia yg buang brg aku! yg tlalu bz body! mgata aku! guna pakai brg ak tnpa izin! hal2 tersebut akn mbuatkan kaki tgn aku bertinda dgn pantas. dan xkire sasarannya dimana! <<

actly ari neh aku sepatutnya kua g PC Fair nan die, dsbbkn brlaku perang dunia antara ak & die so x jd lah kami nk kua rineh. neh sume brlaku krna die delete gmbr yg ak smpan! manamana gmbr yg ak simpan bermakna gmbr yg aku sayang oke! so kalu ak x delete ko jgn lah gatal tgn nk delete! tue hak aku nk delete x! mende neh bkn kali pertama kn yunk? sblm sbln neh pon ko pena delete gak kn? dan sblm neh pon ko pena kena mara jgk kn? so ko da taw yg ak akn mara ko kalu ko delete gmbr lam folder tue nape ko delete jgak!???? hak aku prncy ak. xde sape yg bole delete gmbr lam tue tp ko..! ak sgt saket haty dgn prgai ko. ble ak ckp sal prgai or adab ko mule nk salah kn ak kn". ak xde niat nk mara ko nk pukul ko. ak x tergamak nk buat ko cm 2 ak syg ko. syg sgt2. sbb ak tlalu sygkn ko,ak bg muka kt ko, ko terus pijak pale ak kn. ko buat ak cam hamba. ko lyn ak cam hape tah. sdikit pon ak x kesah sbb ak sgt sygkn ko.kalu ko benci skly pon kt aku ko xde hak nk delete gmbr tuh!!!

ak mitak maap die. sumpah ak xde niat nk saket kn ko. ak neh cepat mara! kuat jelez! dan bile ak saket aty, tgh mara ak x dpt nk mgawal perasaan ak. ak mara ikot suke! kata ikot sedap. kaki tgn ak capet bertindak!
kalu dulu ak x camni sbb ak syg sgt2 kt ko n ak x smpai aty. tp skunk situasi kite berbeza. ko yg buat ak jd cmni. tp ak x slhkn ko jgk. ak yg bodoh. ak yg sygkn ko & ko x pena sygkn ak. dari dulu hingga skunk.
aku taw perasaan ko. naw ko da mtng. ko pon da x tggu khadiran die lah hati ko  car hope ko jmpe insan yg lbeh baik dari org cm ak dan kaum sejenis aku yg pena ko knl dulu. cari lah lelaki sejati. yg dapat jage ko bkn lelaki yg mmndang harta & kcntikn ko.


::: bila ko da pndang ke hadapan jgn sesekali ko pndang ke belakang. kerna di belakang mu ak masih setia mnunggu kehadiran mu :::
::: iluveeyouu ND : you're de besh i ever had <3 : u shud opened your eyes! i was crzy 4 u! :::

Thursday, March 3, 2011

jatuh cinta # part 2

hello geng bloger!

smlm smbil buat kjew un9 kejap so ada beberape keping gmbr NIKON & CANON ak uplud.
naw ak slow2 kmpul duet nk beli 'MOJOJO' (jgn mara yea) but ak compius mn se nk pilih.
canon tuh mahal tp carewet cikit lens die pun bapok mahal nikon neh lasak. lens plop xde
malas law nk guna lens 'jenama' mende * skema ayt aku. hahaha. : da un9 tuh xde maknanye ak
nk smbung buat kjew cmpem lah ak syok tgk gmbor NIKON & CANON kn ::: smpai balik ko
ak mgusya gmbr tuh. siap edit lagik!  meh ak nk tunjuk :



CANON



CANON


 CANON




NIKON D7000

NIKON D7000



NIKON D7000
 


Wednesday, March 2, 2011

part 1 # surat suami untuk "future wife"

Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I …menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don’t know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.
I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?
Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi… Ehem.
Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don’t trust them.
 
Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari ‘you’. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.?


 Sweet betul ! <3
p/s : neh ak copy dari sseseorg neh. ak pun cmfius die neh boy or gurl n asal mana
dok mana kje hape pon ak dok taw . tape lah kan buatnye die ada tbaca kt blog aku
neh ak mahon maap bebanyok2 kt coz ak copy tnpa permit. :)) sorry my dear! hehe
so pada kowg yg sedang membaca neh have funny yea. sila tunggu surat isteri utk husband pd mggu hadapan pulak yea.
tengss yunk sudi bagi mase tokk jenguk blog aku :))
ta chat widge[close]

DEMAM lestary!


Salam semua,

Semua orang dah tahu demam Hani dah berakhir dan kini demam slot “ASMARA” kembali menghantui slot lestary setiap hari selasa jam 9.00 malam.

Baru je lepas habis tengok slot lestary Hani... huhu ending yang menyentuh kalbu.. touching pulak aku malam td naseb baek lah 'die' tidow! hehe law x selok aku kena ngjeng!..  hmm mana tidaknya Hani berakhir dengan kematian..
Ketabahan seorang gadis yang bernama Ummu Hani telah menjadi buta ekoran pembedahan membuang penyakit barah yang ditanggung selama ini. Setelah beliau buta beliau telah menamkan azam untuk mendalami ilmu agama sehingga berjaya menghafal alquran walaupun buta. sehinggalah Ummu Hani
berzaman menunaikan umrah bersama keluarga tersayang. Tetapi malangnya penyakit barah otak Ummu Hani tumbuh kembali dan belum sempat beliau menunaikan umrah.


*sobb sobb sedeyh! :((
besh jugak citer neh. ada pengajaran disebalik citer Hani::